- 16 Mart 2022
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme522
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere tazecik bir filizlendirilmiş bakliyat salatası hazırladık. Ceyda Artun’un Geo Çömlek, Tribest Freshlife, Lurch Tambur Rende, Blendtec 650, Blendtec Twister Hazne ile hazırladığı bu tarife bayılacaksınız!
Hazırlanışı: İlk olarak bakliyatlarımızı filizlendirmek için tohumlarımızı ayrı ayrı kaplarda içme suyunda bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün tohumlarımızı filizlendirme aletine yerleştiriyoruz, özellikle keten tohumu için Geo Filizlendirme aletini kullanabilirsiniz. Çömlekteki tohumları sabah akşam yıkayınız. Tohumların 2-3 gün sonra filizlenmeye başladıklarını göreceğiz. Bakliyatlar için de Tribest Freshlife Otomatik Sulamalı Filizlendirici’yi kullanabiliriz. Tahin için susamlarımızı kavurarak başlıyoruz. Ardından Blendtech Wild Side Hazne’yi kullanarak öğütüyoruz. Zeytinyağı’nı sonradan ekliyoruz ve hepsini pürüzsüz olana kadar tekrar blenderdan geçiriyoruz. Tahinimizi hazırladıktan sonra sosumuz için ise buz dışındaki bütün malzemeleri Wildside Hazne’yi kullanarak karıştırıyoruz. Yavaş yavaş yukarıdan buzları bırakıyoruz. Pürüzsüz ve parlak yeşil bir renk alana kadar çeviriyoruz. Filizlerimiz ve sosumuz hazır olduğunda salatamızı hazırlamaya geçiyoruz. Öncelikle, bakliyat filizlerimizi 5 dakika kadar buharda pişiriyoruz. Havuç, elma ve pancarı Lurch Tambur Rende kullanarak rendeliyoruz ve filizlerinizle karıştırıyoruz. Son olarak da zeytinyağı, tuz ve limon ekleyip hepsini tekrardan karıştırıyoruz. Servis için tabağımızın altına tahin sosu yayarak başlıyoruz, üzerine hazırladığımız bakliyat salatasını yerleştiriyoruz. Kalan malzemelerle süsleyerek hazır hale getiriyoruz.
Yorum Yap